Creative Shelter

Freelancers houden netto 30% meer over via auteursrechten

Creative Shelter helpt creatieve freelancers netto 30% meer overhouden dankzij de lagere belasting op de vergoeding van auteursrechten. We garanderen dat freelancers, boekhouders en opdrachtgevers aan alle complexe wettelijke administratieve en fiscale verplichtingen voldoen.

Auteursrechten: fiscaal correct en zonder gedoe

Met Creative Shelter kunnen creatieve freelancers de fiscale voordelen van auteursrechten gemakkelijk toepassen. We zorgen ervoor dat je aan alle complexe administratieve en fiscale voorwaarden voldoet en geven je juridische ondersteuning.

Freelancers

Als freelance eenmanszaak laat je jaarlijks duizenden euro’s aan auteursrechten liggen. Met de Creative Shelter facturatietool voor creatieve freelancers verdien je gemiddeld netto 30% meer. Wij zorgen ervoor dat je aan alle voorwaarden voldoet.


Ik ben een freelancer

Zaakvoerders

Als zaakvoerder van een vennootschap kan je je eigen netto-inkomen en dat van je werknemers met gemiddeld 1000 EUR/maand* verhogen door slim gebruik te maken van auteursrechten. Met Innovation Shelter helpen we je bij de correcte implementatie.  

Ik ben zaakvoerder

Opdrachtgevers

Als opdrachtgever van creatieve freelancers ben je niet per definitie eigenaar van het geleverde werk, met alle risico’s van dien. Met Creative Shelter lossen we dit snel en efficiënt op, wat je een hoop tijd en geld bespaart.
Ik ben opdrachtgever

Boekhouders

Komen je freelance klanten vaak met moeilijke vragen over auteursrechten? Wij zetten je op de kaart als specialist in deze complexe materie door middel van opleidingen en bijstand. Zo help je ook je klanten meer verdienen.
Ik ben boekhouder

Meer informatie nodig?

Dat begrijpen we. Het auteursrecht is een complexe materie. Daarom organiseren we regelmatig (online) infosessies over auteursrechten voor freelancers en boekhouders. 
Volg een online infosessie

Met onze partners 
zit je in goed gezelschap

Billit
Cashaca
Talent IT
Beroepsfotografen
Mollie
unpaid
house of media
Cultuurloket
 • Creative Shelter is een betrouwbare partner en staat er voor zijn freelancers. Katty Van der Linden
 • Ik factureer op jaarbasis ongeveer 35.000 euro. Daar hield ik vroeger amper 17.500 euro aan over. Dankzij Creative Shelter heb ik nu een netto-inkomen van bijna 24.000 euro. Ik ben geen kei in cijfers, maar dat zijn toch ettelijke duizenden euro’s meer inkomsten per jaar. Vanessa, Freelance Ontwerpster
  Vanessa, Freelance Ontwerpster

 • Ik zou Creative Shelter aanraden omdat het meer is dan louter een facturatietool, het biedt een totaaloplossing.
  Simon Janssens, De Cijferraad
 • Als accountant raad ik Creative Shelter aan al mijn creatieve klanten aan. Creative Shelter werkt, mijn klanten zijn tevreden en ik ben tevreden wanneer mijn klanten tevreden zijn. Chris Vandecasteele, Vadecas
 • Creative Shelter werkt! Ik hou netto veel meer over. De online tool om facturen op te maken en de goede opvolging door Creative Shelter zorgen voor een enorme administratieve vereenvoudiging. Kjell, Freelance Web Designer
  Kjell, Freelance Web Designer