Creative Shelter

Over Creative Shelter

Doe beroep op onze expertise en haal meer uit auteursrechten.
Voor uzelf. Of voor uw klanten.

Ons verhaal

“Als jurist en specialist in auteursrechten, wist ik dat je door een vergoeding in auteursrechten een enorm fiscaal voordeel kan opstrijken. Het was dan ook even schrikken toen ik via mijn broer Tim - ondertussen de grafisch ontwerper van Creative Shelter - in contact kwam met creatieve freelancers en er tot mijn grote verbazing onder hen amper waren die van dit voordelige systeem gebruik maakten. Ze lieten jaarlijks duizenden euro’s aan inkomsten liggen.

Wat me ook opviel, is dat veel boekhouders het voordelige fiscale systeem voor het exploiteren van auteursrechten links lieten liggen. 


De verklaring bleek voor de hand te liggen: de administratieve rompslomp is tijdrovend en complex. In die mate dat het zelfs voor ervaren boekhouders allerminst evident is. Bovendien moet je als freelancer je opdrachtgever met een deel van die rompslomp lastig vallen. 

Het maakte me oprecht gelukkig dat ik mijn broer kon helpen wel van dat voordeel te genieten. Om dat ook voor andere creatieve freelancers te kunnen betekenen, heb ik in 2013 Creative Shelter opgericht. 

Sindsdien ben ik samen met mijn team op missie om zoveel mogelijk freelancers en ondernemers te helpen om de intellectuele eigendom die ze in handen hebben te valoriseren. En te zorgen dat naast zij, ook hun boekhouders en opdrachtgevers aan alle complexe wettelijke administratieve en fiscale verplichtingen voldoen.”

Stan De Vocht

Laat het ons weten als je vragen hebt, we helpen graag!

Contact opnemen

Ons team

Stan

Stan

Zaakvoerder

Thomas

Thomas

Business Developer

Naomi Solomaniuck

Naomi

Customer Success

Wendy

Wendy

Customer Care

Mireille

Mireille

Administrateur

Jasper

Jasper

Developer

Frederiek

Frederiek

Developer

Tim

Tim

Grafisch Ontwerper

delfien

Delfien

Marketing Manager

  • Creative Shelter werkt! Ik hou netto veel meer over. De online tool om facturen op te maken en de goede opvolging door Creative Shelter zorgen voor een enorme administratieve vereenvoudiging. Kjell, Freelance Web Designer
    Kjell, Freelance Web Designer
  • Ik factureer op jaarbasis ongeveer 35.000 euro. Daar hield ik vroeger amper 17.500 euro aan over. Dankzij Creative Shelter heb ik nu een netto-inkomen van bijna 24.000 euro. Ik ben geen kei in cijfers, maar dat zijn toch ettelijke duizenden euro’s meer inkomsten per jaar. Vanessa, Freelance Ontwerpster
    Vanessa, Freelance Ontwerpster

  • Ik zou Creative Shelter aanraden omdat het meer is dan louter een facturatietool, het biedt een totaaloplossing.
    Simon Janssens, De Cijferraad