Creative Shelter

Verwerf auteursrecht op het creatief werk van je freelancers

Creative Shelter begeleidt freelancers bij het opstellen van de overeenkomsten waarbij de overdracht van auteursrechten juridisch correct op papier wordt gezet. Zo ben je als opdrachtgever zeker dat je auteursrechthebbende wordt. We regelen dat zowel de creatieve freelancer als de opdrachtgever aan alle wettelijke administratieve en fiscale verplichtingen voldoen.

Wist je dat...

bij de aankoop van codes, teksten, illustraties, foto's, video's ... de maker de auteursrechthebbende van het geleverde werk blijft

Wie betaalt, bepaalt dus niet helemaal wat er achteraf nog met dat werk kan of mag gebeuren. Als opdrachtgever mag je niet zomaar hun creatieve werk gebruiken, aanpassen, publiceren, vertalen, doorverkopen …

Tenzij je dat vooraf duidelijk anders afspreekt.


Wat doet Creative Shelter
voor opdrachtgevers en freelancers?

Creative Shelter begeleidt freelancers bij het opstellen van facturen waarbij de - gedeeltelijke of exclusieve - overdracht van auteursrechten op juridisch correcte wijze op papier wordt gezet. Zo ben je er als opdrachtgever zeker van dat je geen creatieve kat in een zak koopt en loop je achteraf nooit het gevaar om in een auteursrechtelijke discussie te belanden.

Een win-win voor freelancer en opdrachtgever. Want werken via auteursrechten is ook voor de freelancer fiscaal interessanter.
Creative Shelter neemt de tijdrovende taak op zich om ervoor te zorgen dat onze freelancers aan alle voorwaarden van het systeem voldoen om hiervan gebruik te kunnen maken.

Een supersmooth en eenvoudig digitaal proces

Jij


maakt afspraken met de creatieve freelancer over de gedeeltelijke of exclusieve overdracht van de auteursrechten.

Creatieve freelancer


maakt een factuur via de online tool van Creative Shelter. Je ontvangt via ons een overzichtelijke digitale factuur met duidelijke afspraken over auteursrechten.
Alle administratieve en fiscale verplichtingen regelen wij.

Creative Shelter


treedt op als tussenpersoon en garandeert dat je over de nodige rechten beschikt op de werken die je creatieve freelancer voor je heeft gemaakt.

Je bent in goed gezelschap

Vandaag genieten al meer dan 5.000 opdrachtgevers van rust over hun auteursrechten. Elke sector is aanwezig: van nieuws en media tot IT-staffing, van overheidsorganisatie tot big four.
winbooks
colruyt
brainbridge
unizo
deloitte
die keure
bol
nmbs
kia